Mest om ledelse

av Marit Silseth

Slik blir du en bedre leder!

| 9 kommentarer

Du kan lese mye teori om ledelse, men vil det gjøre deg til en bedre leder?

Noen har det bare i seg – de er fødte ledere. Men hva med oss andre – vi som har blitt eller skal bli ledere og er usikre i vår lederrolle? Vi som lurer på om vi er skikket til å være ledere, vi som lurer på når noen skal avsløre oss og vår utilstrekkelighet.

Vi må selvsagt alle tilegne oss noe teori om ledelse og følge med på diskusjoner og forskning rundt lederskap, men for å bli gode ledere må vi bli bevisste på hvem vi er som ledere – hva vi er gode til og hva vi trenger å bli bedre på. Så må vi TRENE. Og jo mer vi trener, jo større sjanse er det for at vi bedrer våre ferdigheter som ledere. Vi må trene på å bli gode til å kommunisere, sette mål, anerkjenne våre kolleger, ta avgjørelser til riktig tid, tilegne oss en coachende lederstil basert på våre og bedriftens verdier, bli tydeligere, bli mer empatiske i vår lederstil, tenke strategisk………………….. Hjelp!

Hjelp!

Hjelp!

Det å være leder er en allsidig jobb, og i tillegg til å være leder skal du sikkert også være god på et fagområde. Min intensjon med denne bloggen er å gi deg noen tips på din ledervei – så er det opp til deg å prøve de ut – trene, trene og atter trene. Og hurra for deg om du trår feil av og til, det er det du vil lære av. Feiltastisk er et ord jeg har lært av Kathrine Aspaas, www.aspaasmedia.com,  fra hennes foredrag og fra boken «Raushetens tid» – en bok som anbefales på det varmeste.

Så når du trår feil – feire det og si til deg selv:  »Jeg utvikler meg»     –    »JEG ER FEILTASTISK»!

Du kan også trene på å bli en bedre leder ved å delta på kurs med min kollega og meg i Oslo eller Bergen til høsten. Mer informasjon finner du her, www.silsethconsulting.no/kurs

Neste blogg med ledertips kommer om en ukes tid.     Hva vil du helst høre om?